Póréhagyma levesem recept

oliva olaj
3-4 gerezd fokhagyma
1 közepes méretű krumpli
1 póréhagyma
7 dl húsleves
lestyán
kakukkfű
só
bors
szerecsendió
1 csomag petrezselyem
chilli
2 dltejszín
1 pohár joghurt
metélőhagyma
fenyőmag
A Póréhagyma levesem elkészítési módja:
Oliva olajon megdínsztelem a zúzott fokhagymát, bele a krumplit kis kockákra vágva. Kevergetni, majd bele a póréhagymát kis karikákra vágva, kicsit pirítani, majd rá egy kis levest, dínsztelni. Bele ~6 dl leves + fűszerek (lestyán, kakukkfű, só, bors, szerecsendió, 1 cs petrezselyem, chilli). Lassú tűzön felforralni, majd botmixerrel összepépesíteni. Bele a tejszín és a joghurt, majd újraforralni. Kevergetni kell közben! Ha kész, tálalásnál a tetejére mehet metélőhagyma, fenyőmag.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. jan. 17. 18:28
A póréhagyma levesem elkészítési módja és hozzávalói.