Gombás tengeri hal saját ízlés szerint recept
A Gombás tengeri hal saját ízlés szerint hozzávalói:40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp)
15 dkg gomba
5 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dkg sajt reszelve
só
bors
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
két csík bacon szalonna
pici citromlé
fél deci fehérbor
egy rozmaringág
A Gombás tengeri hal saját ízlés szerint elkészítési módja:
A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott (vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt. Sózom, borsozom. Rászórom a lisztet, összekeverem, és mehet rá a tejszín, a fehérbor és az apróra vágott petrezselyem. Felforralom, majd az egészet beleöntöm egy jénai tálba, ráteszem a nagyobb szeletekre vágott bacon szalonnát, ráreszelem a sajtot, és ráhelyezek egy rozmaringágat. 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg szépen meg nem sül a sajt a tetején.
Eredetileg 4 személyre volt írva a recept, de simán megettük ketten plusz egy kicsit a két éves kislányunk is. :) Szóval inkább két személyes.
Hozzá rizibizit csináltam, de fűszeres tepsis krumplival is finom lehet, vagy salival, de olvastam olyat is, hogy párolt brokkolival és tartárral tálalták fel ennek egy változatát. Úgy is finom lehet.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2012. jan. 28. 22:56
A gombás tengeri hal saját ízlés szerint elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.