Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) recept
A Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) hozzávalói:3 db közepes vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 közepes burgonya,
1-2 tk. tejföl, vagy natur joghurt,
ételízesítő,
só,
bors,
pirospaprika.
A Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) elkészítési módja:
A hagymákat és a burgonyát feldarabolom, ételízesítős vízben felteszem főni. Addig főzömm míg minden megpuhul. Leszűröm (a lére még szükség lesz), majd turmixolom. Közben annyi főzőlevet adok hozzá, hogy elérjem a kívánt állagot (kinek hogy szimpatikus). Fűszerezem őrölt borssal,pirospaprikával, ha szükséges még sóval, hozzáadom a tejfölt/joghurtot.
Néha szoktam beletenni petrezselyemzöldet is.
Mivel mi sűrűn szeretjük (krémszerűen), fokhagymás pirítóssal esszük. Ha hígabbra csinálom, akkor pirított kenyérkockát teszünk bele, de magában is nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a3028ee38c, 2010. jan. 16. 16:42
A hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.