Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) recept

Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) recept

A Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) hozzávalói:
3 db közepes vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 közepes burgonya,
1-2 tk. tejföl, vagy natur joghurt,
ételízesítő,
só,
bors,
pirospaprika.


A Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) elkészítési módja:
A hagymákat és a burgonyát feldarabolom, ételízesítős vízben felteszem főni. Addig főzömm míg minden megpuhul. Leszűröm (a lére még szükség lesz), majd turmixolom. Közben annyi főzőlevet adok hozzá, hogy elérjem a kívánt állagot (kinek hogy szimpatikus). Fűszerezem őrölt borssal,pirospaprikával, ha szükséges még sóval, hozzáadom a tejfölt/joghurtot.

Néha szoktam beletenni petrezselyemzöldet is.
Mivel mi sűrűn szeretjük (krémszerűen), fokhagymás pirítóssal esszük. Ha hígabbra csinálom, akkor pirított kenyérkockát teszünk bele, de magában is nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook