Az én brokkoli krémlevesem recept




1 db közepes fej brokkoli
1 db kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
sárgarépa-zöldség ízlés szerint
(ha van otthon egy icipici zellergyökér még az is mehet)
só
ételízesítő
bors ( a mixelés után )
Az én brokkoli krémlevesem elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedem, a sárgarépát-zöldéget megpucolom és karikára vágom ( ha van akkor a zellert is) a vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát megpucolom...és mindet egy közös kis fazékba teszem. Ezt követően a fazékba vizet engedek, körülbelül annyit, hogy a zöldséghalom feléig érjen, mert eztán tejet öntök...pont annyit, hogy épp ellepje a legfelső egyedeket. Nem kell túl sok lé! A főzés közben csak a sót és az ételízesítőt teszem hozzá. Ha megfőtt, botmixxerrel péppé verem :) majd vissza a tűzre megborsozva egy nagy rottyanás erejéig. Ennyi. Én nem teszek bele se lisztet se krumplit...így fogyisabb ;) Egészségetekre!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: matyi78, 2010. jan. 13. 14:56
Az én brokkoli krémlevesem elkészítési módja és hozzávalói.