Tejszínes karfiolleves recept
A Tejszínes karfiolleves hozzávalói:1 fej hagyma
1 kis cikk fokhagyma
Karfiol-lehet fagyasztott is
1 szem burgonya
tejszín
petrezselyemzöld
só,pici pirospaprika,bors
A Tejszínes karfiolleves elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítom a hagymát,fokhagymát,majd rövid ideig párolom rajta a karfolt.Sózom,paprikázom,borsozom,és hozzáadom a kockára vágott burgonyát.Fölengedem vízzel,vagy csontlével,és addig főzöm míg megpuhulnak a hozzávalók.Ekkor botmixerrel összeturmixolom,visszateszem a tűzre,és öntök hozzá tejszínt.Eggyet rottyantok még rajta,beleszórom a petrezselyemzöldet,és tálalom.Vegásoknak is kiváló.
A hagymát nemfontos apróra vágni,a végén úgyis tumixoljuk.Én a gyerekeknek szoktam mellé pirítani kevés olajon füstölt sonkát,ezzel tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f94c04200e, 2010. jan. 13. 11:58
A tejszínes karfiolleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.