Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel recept
A Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel hozzávalói:A gnocchihoz
1 kg burgonya
2 db tojás
500 g búzadara
500 g spenót (fagyasztott)
1 ek só
A szószos húshoz
80 dkg csirkemell filé
3 ek vaj (a hús sütéséhez)
2 dl tejföl
4 dl habtejszín
1 evőkanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később. A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink. Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák. Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.) Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot. Lassan, adagonként dolgozzuk bele a búzadarát. Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jól lehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel. Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
Szósz elkészítése:
A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 13. 21:20
A spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.