Cappuccino szelet 1. recept
A Cappuccino szelet 1. hozzávalói:Tésztához:
7 tojás
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál finomliszt
1 dl étolaj
12 g sütőpor
Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
5,5 dl tej
fél dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 teáskanál cappuccino por
Díszítéshez:
2 dkg kakaópor
A Cappuccino szelet 1. elkészítési módja:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat. A tésztát elfelezzük és egy 24×39 cm-es tepsiben 2 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt. Az egyik vaníliás pudingport 10 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukorral 3 dl tejben felfőzzük és langyosan belekeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük. A cappuccinoport langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntünk 2,5 dl tejet, a maradék cukrokat, pudingport belekevrjük és felfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és kihűtjük. A krémeket egyenként kihabosítjuk, majd betöltjük a tésztát. Az első lapra kenjük a cappuccinos krémet, befedjük a másik lappal és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával vagy villával díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 8. 18:17
A cappuccino szelet 1. elkészítési módja és hozzávalói.