Sütés nélküli fincsi epres túrótorta recept
A Sütés nélküli fincsi epres túrótorta hozzávalói:alap
180 g keksz
60 g vaj
krém
250 g vaj
200 g cukor
1 db vanília
6 db tojássárgája
750 g tehéntúró
150 ml forró tej
12 db lapzselatin
tetejére
400 g eper
20 g tortazselé
4 dkg cukor
5 dl víz
A Sütés nélküli fincsi epres túrótorta elkészítési módja:
A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 8. 11:50
A sütés nélküli fincsi epres túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.