Túrós csöröge recept
60 perc
A Túrós csöröge hozzávalói:
A tetejére
2-3 ek. vaníliás porcukor
Sütéshez
olaj
A töltelékhez
2 ek. mazsola
2 ek. porcukor
1 ek. tejföl
25 dkg tehéntúró
A nyújtáshoz
kevés liszt
A tészta
5 tojássárgája
2 -ek tejföl (kB)
1 -ek rum
csipet só
2 csapott -ek cukor
8 dkg Rama
40 dkg liszt
A Túrós csöröge elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tejföllel, a porcukorral, és a mazsolával összekeverjük. Az egyik tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a töltelékből 12 kis halmot púpozunk rá, egymástól egyenlő távolságban. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a túróval megrakottra illesztjük, a tészták találkozásánál, és a töltelékek között jól lenyomjuk. Ezután derelyemetszővel, vagy késsel felvágjuk. Amikor az összes tésztát előkészítettük, 1 nagyobbacska lábasba, kb. 2 ujjnyi olajat töltünk, és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük benne, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 49pirike, 2011. jún. 7. 10:04
A túrós csöröge elkészítési módja és hozzávalói.