Joghurtos pácban érlelt karaj recept
A Joghurtos pácban érlelt karaj hozzávalói:6 szelet sertéskaraj
1 nagy doboz natúr joghurt
1 dl olaj
6 nagy gerezd fokhagyma
só, törött színesbors
1 teáskanál majoranna
előfőzött burgonya (tetszőleges formára szeletelve)
sültburgonya fűszersó
kevés olaj
A Joghurtos pácban érlelt karaj elkészítési módja:
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük és a joghurttal, az olajjal és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat megforgatjuk a pácban és letakarva egy éjszakára is hűtőbe tesszük. Sütéskor egy tepsibe rakjuk a húsokat, fél dl vizet öntünk alá és fólia alatt 150 fokon megsütjük. A vége felé levesszük az alufóliát, hogy pirosra süljenek a húsok. Amíg a hús sül, addig a félig megfőtt burgonyát leszűrjük és a fűszersóval összekeverjük. Teflon bevonatos serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a burgonyákat megsütjük.
Joghurtos-uborkasalátát kínálunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 13. 07:33
A joghurtos pácban érlelt karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.