Vajas-citromos bundában sült hús recept
A Vajas-citromos bundában sült hús hozzávalói:8 szelet pulyka- vagy csirkemell (egyenként 10 dkg-os)
12 dkg vaj
2 darab citrom
liszt
tengeri só, fehér bors
A Vajas-citromos bundában sült hús elkészítési módja:
A hússzeleteket besózzuk, fehér borssal fűszerezzük. A vaj felét felolvasztjuk, összekeverjük a megmosott citromok lereszelt héjával és kifacsart levével. A hússzeleteket megmártjuk a citrusos vajban, majd lisztbe forgatjuk őket. Egyenlő arányban melegítünk vajat és olajat egy serpenyőben, épp hogy legyen egy kevés zsiradék az alján. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Extra szűz olívaolajjal és citromlével ízesített zöldsaláta illik hozzá a legjobban.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 12. 08:15
A vajas-citromos bundában sült hús elkészítési módja és hozzávalói.