Tökkrémleves recept


1 tök
1hagyma
só
ételízesítő
tejszín
kapor
A Tökkrémleves elkészítési módja:
A hagymát földaraboljuk,nemfontos pici kockára,hiszen összeturmixoljuk a végén a levest.Megpirítjuk egy kicsit olajon,majd a megpucolt,kimagozott,kockára vágott tököt elkezdjük kevés vízzel,sóval párolni.Felöntjük csontlével,vagy sima vízzel amibe forralás után egy leveskockát dobunk,és készre főzzük.Hamar megfő.Botturmixszal összeelegyítjük,vissza a tűzre,öntünk bele főzőtejszínt,egyet rottyantunk rajta,megszórjuk aprított kaporral.Levesgyöngyel tálaljuk.
Az én gyerkőceim nemhajlandóak megenni a tökfőzeléket,de mióta ezt főzöm nekik,szinte habzsolják.Liszt sem kell bele mert saját magát sűríti mire kész,és nem utolsó sorban majdhogynem pillanatok alatt készen van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f94c04200e, 2010. aug. 9. 17:27
A tökkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.