Joghurtos barack leves recept
40 perc
A Joghurtos barack leves hozzávalói:
450 gr - os natur joghurt
1 kg őszibarack
cukor
liszt
kevés citromhéja
1 vaniliáscukor
csipet só
A Joghurtos barack leves elkészítési módja:
A barackból négyszemet félre teszek a többit meghámozzom felkockázom felengedem annyi vízzel hogy ellepje cukorral ízesíttem hozzáadom a citromhéjját csipet sót és puhára főzzöm. (Míg fő meghámozzom a maradék barackot is felkockázzom .) Mikor puhára főtt botmixerrel simára dolgozzom. Jooghurtot kikavarom kettő kanál liszttel csomómentesre a főtt barackléből kanalazzok hozzá(ne csomósodjon össze mikor hozzáőntöm) majd hozzáöntöm a krémesített barack alápléhez ,felfőzzöm az összekockázott barackot is hozzáadom ,pár percig főzzöm egy vaniliás cukrot adok még hozzá.
Lehűtve hidegen tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 50ef142557, 2010. aug. 5. 17:44
A joghurtos barack leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.