Túró torta recept


3 tojásból kerek piskóta alap.
A krémhez.
3 tojás
1 ráma
25 dk, porcukor
50 dkg. túró
1/2 citrom leve
2 cs, vanilíáscukor
zselatin,
1 doboz őszibarack kompót
egy darab narancs vagy valamilyen más gyümölcs a díszítéshez
1 cs. gyümölcszselé
A Túró torta elkészítési módja:
3 tojássárgáját a rámát, és a porcukrot habosra keverem. belekeverem az áttört túrót, a citrom levét, és a vaníliáscukrot.A kompótot kockára vágom és beleforgatom a túrósmasszába. Majd a felvert tojásfehérjét is óvatosan belekeverem. A zselatint 2,5 dl. vizzel felfőzöm, ha kihűlt belekeverem a túrós masszába. Hidegre teszem míg megdermed. Ha megdermedt akkor a tetejére vékonyan szeletelt gyümölcsöt teszek és leöntöm az elkészített gyümölcszselével, melyet a kompót lebvével ízesítettem.
Az elkészült piskóta alapot egy szétnyitható kb. 22cm átmérőjű kerek tortaformába teszem, mert dermedés után erről csak a csatos részt kell eltávolítani és tálalható. elkészítés után pár órával fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: t.panti, 2006. dec. 21. 13:12
A túró torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.