Pogácsa recept
A Pogácsa hozzávalói:1 tejföl,
1 margarin,
2 dl tej,
5 dkg élesztő
só,
2 tojás kb.
80 dkg liszt.
A Pogácsa elkészítési módja:
A tejben az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, a lisztben elmorzsoljuk a vajat, és az összes alapanyagot összedolgozzuk. Ezt a tésztát 3* hajtogatjuk, 15 perces pihentetés a hajtogatások közt. Végül kisodorjuk a tetejét lekenjü tojás sárgájával,megszórjuk reszelt sajttal és kispogácsa szaggatóval szaggatjuk
Forró sütőben kb. 180-200°C -on sütjük. kiadós mennyiség lesz belőle
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: t.panti, 2007. jún. 17. 13:56
A pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.