Pogácsa recept

A Pogácsa hozzávalói:
1 tejföl,
1 margarin,
2 dl tej,
5 dkg élesztő
só,
2 tojás kb.
80 dkg liszt.


A Pogácsa elkészítési módja:
A tejben az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, a lisztben elmorzsoljuk a vajat, és az összes alapanyagot összedolgozzuk. Ezt a tésztát 3* hajtogatjuk, 15 perces pihentetés a hajtogatások közt. Végül kisodorjuk a tetejét lekenjü tojás sárgájával,megszórjuk reszelt sajttal és kispogácsa szaggatóval szaggatjuk

Forró sütőben kb. 180-200°C -on sütjük. kiadós mennyiség lesz belőle


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook