Tárkonyos raguleves 2. recept
A Tárkonyos raguleves 2. hozzávalói:60 dkg pulykamell(10 pont)
5 dkg sütőmargarin(5 pont)
1 kis fej hagyma
5 dkg póréhagyma
2 dl főzőtejszín(30 pont talán)
1 tyúkhúsleveskocka
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
2-3 közepes krumpli(2-3 pont)
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 csipet tárkony
só
bors
ízlés szerint
gomba, zöldborsó (konzerv, 150 g 1 pont)
A Tárkonyos raguleves 2. elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát megpárolom a margarinon, mielőtt kész, hozzáadom a póréhagymát, majd az apró kockára vágott húst. Sózom, borsozom, hozzáadok 2 nagyobb csipet tárkonyt, fehéredés után felöntöm vagy 3 liter vízzel, beledobom a leveskockát. 15 percig főzöm, közben egy tálban összekeverem a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, kis forró levessel felhígítom, így adom a leveshez. A levest forralom, pár csepp citromlével megbolondítom.
Szívem szerint, kezdő lelkes
szakácsként a többi zöldségeket is apróra vágnám, kicsit megpárolnám, de a vízzel együtt írták a netes receptben, amit lepontoztam.
Egy tányér leves, ami 2 dl, 3,2 pont.
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: larou, 2010. máj. 11. 12:43
A tárkonyos raguleves 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.