Toszkán paradicsomleves recept
15 perc
Kalóriaszegény
A Toszkán paradicsomleves hozzávalói:
- 5-6 paradicsom vagy 2 dobozos darabolt paradicsomkonzerv (a sűrített paradicsomot bele ne rakd!!!)
- 2 szelet fehér/félbarna kenyér
- másfél liter húsleves vagy 1 kockából másfél liter leves
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál (nem több) olívaolaj
- két marék friss!!! bazsalikom
A Toszkán paradicsomleves elkészítési módja:
Az olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráteszem a paradicsomot. Ha egész paradicsom, akkor félbe vágom, picit főzöm, majd a héját fakanaállal leszedem. Amíg a paradicsom fő, a húslevesbe beáztatom a két szelet kenyeret. Ha a paradicsom pépesedik, hozzáadom a kenyeret és a levest, majd a bazsalikom felét. Kicsit összefőzöm, majd picit kihűtöm a levest. A végén hozzáadom a maradék bazsalikomot és botmixerrel összeturmixolom. Jó étvágyat!
Én az európai WW-t csinálom, ami azt jelenti, hogy fél kg zöldségig nem pontozunk, így eszerint pontozom be a levest:
- paradicsom : 0 pont
- húsleves: 0 pont (ha igazi leves, akkor zsírtalanítani kell 0 pontért)
- vöröshagyma és fokhagyma: 0 pont
- olívaolaj: 1 pont
- 2 szelet kenyér : 4 pont
Összesen 5 pont
Ebből a mennyiségből kb. 2,5 liter leves jön ki, egy tányér olyan 4 dl, szóval olyan 6 tányér leves jön ki belőle.
Eszerint egy tányér leves: 0, 83 pont
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: wanda2, 2010. ápr. 28. 06:45
A toszkán paradicsomleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.