Zellerkrém-leves recept





- Egy zellergumó (0 pont)
- 1 leveskocka vagy zsírtalanított húsleves(0 pont)
- fehérbors
- petrezselyem
- zellerszár
- egy kis 12%-os tejföl (6 pont)
- 1 ek liszt (1 pont)
A Zellerkrém-leves elkészítési módja:
A Zellergumót krumplihámozóval megtisztítom, éles késsel apróra felkockázom. Annyi vízzel teszem fel főni a zellert, hogy bőven ellepje, hozzáadom a leveskockát, megszórom fehérborssal és megfőzöm. Közben a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, miután megfőtt a zeller, behabarom vele a levest. A végén meghintem petrezselyemmel, és ha van akkor szárított (vagy friss) zellerszárral.
Én a zeller szárát soha nem dobom ki, hanem megmosom, kiszárítom, majd üvegbe teszem és nagyon finom ízt az ehhez hasonló leveseknek.
Pontok: 2 liter leves 7 pont
Egy tányér leves olyan 1,4 pont körül jön ki.
Rendkívül finom és laktató étel.
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: wanda2, 2010. máj. 6. 07:34
A zellerkrém-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.