Répafőzelék recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Répafőzelék hozzávalói:
- fél kg sárgarépa (0 pont)
- 1 csokor petrezselyem/ szárított
- 1 kiskanál vaj (0.5 pont)
- 2 dl tej (2 pont)
- 2 ek liszt (2 pont)
- delikát
A Répafőzelék elkészítési módja:
Két verzió van: 1. párolóban készítve és vitamint megtartva 2. lábasban főzve 1. verzió: A megpucolt sárgarépát úgy ahogy van berakod a párolóba és megpárolod. Addig a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult répát felkarikázod, hozzáadsz 2 dl-t abból a léből, amiben pároltad, összekevered a tejjel és botmixerrel összeturmixolod. Közben delikátot és petrezselymet adsz hozzá. 2. verzió: A vajban megpirítod a felkarikázott, megtisztított répát, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, megfőzöd, majd a lisztes tejjel nyakon öntöd és vagy turmixolod vagy így hagyod.
Az 1 verzió: 4 pont
A 2. verzió: 5 pont.
Kb 4 tányérral jön ki belőle, így egy tányér egy pont és nagyon jól laktat ;)
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: wanda2, 2010. máj. 7. 15:08
A répafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.