Zöldség Krémleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
544 kcal
29 gramm
53 gramm
Egy zellergumó
Egy sárgarépa
Két fehérrépa
Egy kanál olíva olaj
Egy kanál liszt
Egy dl tejszín
Egy leveskocka
Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió
A Zöldség Krémleves elkészítési módja:
A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel felöntöm, beleterszem a húsleveskockát, vegetát, és vékonyan berántom. Ízesítem a fehér borssal és a reszelt szerecsendióval, a levest a tejszínre tálalom. Pirított zsemlekocka, vagy készen kapható hasonló levesbetét való hozzá.
A zöldségeknek köszönhetően rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag leves. Azonban a tejszín jelentősen megnöveli a zsír - és ezáltal - a kalóriatartalmat is. Cseréljük inkább tejfölre. Ha leveskockát használunk, akkor már nincs szükség ételízesítőre és sóra, mert akkor a magas nátrium bevitel mellett nem érvényesül a zöldségekben lévő kálium.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d69563b74c, 2008. ápr. 2. 15:22
A zöldség krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.