Káposztaleves, ahogyan én főzöm recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
-100 kcal
6 db közepes hagyma
3 ek paradicsompüré konzerv
1 nagy fej - az enyémnél kisebb:)- káposzta cca.1,5 kg)
2 db takaros zöldpaprika
2 db jóképű sárgarépa
3 db csinos petrezselyemgyökér alias fehérrépa
1 db marha nagy zellergumó
1 db leveskocka ha van kedved támogatni a Nestlét:)
A Káposztaleves, ahogyan én főzöm elkészítési módja:
A hozzávalókat szabdaljuk össze közepes nagyságúra és kotorjuk a fazékba fazékba. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ízlés szerint sóval, borssal, curryvel ízesítjük de a bazsalikom, petrezselyem, tárkony szintén megbolondítják az ízét, a leves íze pedig bennünket. A petrezselyem vízhajtó, a curry fokozza a perisztáliás mozgást a tárkony pedig a kedvenc fűszerem. 10 perc alatt sebtiben felforraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és összekeverjük. Most vegyünk erőt magunkon és együnk belőle amennyit csak tudunk. Sovány tejfölt is tehetünk bele vagy cukormentes szószt.pl.: szójaszósz
Ez egy fogyókúrás ún. negatív kalóriás étel, ami annyit tesz, hogy az emésztése energiát emészt fel és szép sovány leszel tőle ha betartod.
Piálni nem lehet, sőt legalább 24 órának kell eltelni a diéta befejezése és az alkohol fogyasztása között.
Maximum hét napig hódolhatsz az ellenállhatatlan ízkompozíciónak, utána pár nap szünet következik.
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 1731424aa5, 2009. márc. 29. 22:40
A káposztaleves, ahogyan én főzöm elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.