Erdélyi húsgombóc leves recept
40 perc
Az Erdélyi húsgombóc leves hozzávalói:
5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 db tojás, késhegynyi tárkony, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 25 dkg krumpli, 1 fej hagyma, 30 dkg darált hús.
Tárkony, pirospaprika, citrom, só, bors.
Az Erdélyi húsgombóc leves elkészítési módja:
A darált húst összegyúrod a tojással, a reszelt hagymával, kevés sóval, pirospaprikával, borssal. 3 liter vízbe felteszed főni a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, ízesíted sóval. Ha forr a víz, vizes kézzel kis gombócokat formálsz a húsból s a levesbe teszed őket. 10 perc múlva hozzáteszed a kockára vágott krumplit, majd további 7-8 perc múlva berántod zsírral és a liszttel. Tejfölt, tárkonyt, citrom karikát teszel bele és máris tálalhatod.
( A citromot később érdemes kivenni belőle, mert megkeseredik.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ae1072e6e1, 2009. márc. 29. 07:10
Az erdélyi húsgombóc leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.