Sajtos zöldségleves recept

2-2 szál sárga- és fehérrépa,
1 kisebb zellergumó,
1 fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1 póréhagyma,
olaj,
só,
bors,
szerecsendió,
2 evőkanál liszt,
1 leveskocka,
2 evőkanál reszelt sajt,
1 pár virsli.
A Sajtos zöldségleves elkészítési módja:
Az olajból, az apróra vágott hagymából és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és hozzáadjuk a leveskockát. Tíz percig forraljuk, majd beletesszük a megtisztított és apró kockára vágott zöldségeket, és puhára főzzük. Tálalás előtt a forró levesbe adjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a karikára vágott virslit.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 27. 21:20
A sajtos zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.