Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes raguleves recept

Tejszínes raguleves recept

A Tejszínes raguleves hozzávalói:
4 fõ részére :
csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny
1 sárgarépa
1 gyökér
1 karalábé
1 kisebb karfiol
4 gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva)
tárkony
citromlé
vaj

1 l tejszín


A Tejszínes raguleves elkészítési módja:
A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni. Amikor puha, megszórjuk bõven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük)belecsavarunk és felöntjük az 1 l tejszínnel.

Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb. Friss tárkonnyal a legjobb.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook