Tejszínes raguleves recept
A Tejszínes raguleves hozzávalói:4 fõ részére :
csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny
1 sárgarépa
1 gyökér
1 karalábé
1 kisebb karfiol
4 gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva)
tárkony
citromlé
vaj
só
1 l tejszín
A Tejszínes raguleves elkészítési módja:
A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni. Amikor puha, megszórjuk bõven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük)belecsavarunk és felöntjük az 1 l tejszínnel.
Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb. Friss tárkonnyal a legjobb.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. ápr. 2. 08:35
A tejszínes raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.