Csilis-mézes csirkeszárnyak recept
A Csilis-mézes csirkeszárnyak hozzávalói:Hozzávalók: 4 fő részére
2 citrom
4 ek. Méz
2.5 dl csiliszósz
3 gerezd fokhagyma
3-4 csilipaprika
só
bors
20 csirkeszárny
A Csilis-mézes csirkeszárnyak elkészítési módja:
A citromokat kifacsarjuk, levét elkeverjük a mézzel és a csiliszósszal. A fokhagymát apróra vágjuk, a csilipaprikát felébe vágjuk és kimagozzuk és mindkettőt a páclébe tesszük, sózzuk borsozzuk. A szárnyakat az izületeknél elvágjuk, a hegyes végű részt máshoz használjuk fel, a többit a páclébe forgatjuk. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyársra húzzuk és faszenes grillen, forgatva sütjük meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 10. 19:15
A csilis-mézes csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.