Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal recept

40 dkg brokkoli
6 dl tyúkhúsleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
1 evőkanál fenyőmag
reszelt szerecsendió
őrölt fehér bors
só
A Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja:
A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük. A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 6. 23:14
A brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja és hozzávalói.