Sörleves habgaluskával recept
A Sörleves habgaluskával hozzávalói:1,5 dl búzasör
1 citrom reszelt héja és leve
2 kis rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
5 dkg cukor
2 csapott ek. étkezési keményítő (lehet liszt)
2 db tojás
só
A Sörleves habgaluskával elkészítési módja:
A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt (lisztet) elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a többihez öntjük. Felforraljuk. 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudakat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A vizet forralunk a galuskafőzéshez. Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle, és a forró vízben pár perc alatt keményre főzzük. Kiszedjük, és leveshez kínáljuk. A levest tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 1. 22:38
A sörleves habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.