Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval recept
A Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval hozzávalói:1 db pecsenye liba
só
őrölt bors
majoránna
3 gerezd fokhagyma
50 dkg libazsír
A gymölcsraguhoz:
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl narancslé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
A Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval elkészítési módja:
A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk. Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük. A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 2. 22:07
A libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval elkészítési módja és hozzávalói.