Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával recept

Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával recept

A Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával hozzávalói:
csirkedarabok (bármelyik része, lehet egy egész csirke feldarabolva is)
1 nagy paradicsom
1 nagy paprika
olívabogyó (magozott)
hagyma
kapribogyó (néhány szem, kis lével)
rozé vagy fehérbor
vaj
olaj


A Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával elkészítési módja:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük kevés olajon, majd megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Beledobáljuk a feldarabolt paradicsomot, az egész olívabogyót, a kapribogyót, és felöntjük annyi borral, hogy félig ellepje. Mikor már majdnem készre párolódott, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és együtt pároljuk még néhány percig. A tarhonyát kevés vajon megpirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Mikor kész, ízlés szerint összekeverjük, vagy külön tálaljuk. Kuszkusszal is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos-olívás csirke tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook