Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával recept
A Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával hozzávalói:csirkedarabok (bármelyik része, lehet egy egész csirke feldarabolva is)
1 nagy paradicsom
1 nagy paprika
olívabogyó (magozott)
hagyma
kapribogyó (néhány szem, kis lével)
rozé vagy fehérbor
vaj
olaj
A Paradicsomos-olívás csirke tarhonyával elkészítési módja:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük kevés olajon, majd megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Beledobáljuk a feldarabolt paradicsomot, az egész olívabogyót, a kapribogyót, és felöntjük annyi borral, hogy félig ellepje. Mikor már majdnem készre párolódott, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és együtt pároljuk még néhány percig. A tarhonyát kevés vajon megpirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Mikor kész, ízlés szerint összekeverjük, vagy külön tálaljuk. Kuszkusszal is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 1. 22:06
A paradicsomos-olívás csirke tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.