Tejszínes-tormás csirke recept

Hozzávalók:
• 1 nagy csirke,
• 15 dkg héjatlan mandula,
• 20 dkg reszelt torma,
• 1,5 dl tejszín,
• 2-3 fej hagyma,
• só,
• kevés friss gyömbér
kevés friss gyömbér
A Tejszínes-tormás csirke elkészítési módja:
Elkészítése: A csirkét daraboljuk fel, tegyünk lábasba, öntsünk rá vizet, hogy ellepje, sózzuk. Ezután tegyük bele a tormát, a mandulát, éa a negyedekbe vágott hagymákat. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűznél főzzük 50 percig. Vegyük ki a húsokat, a főzőlét pedig turmixoljuk össze. Reszeljünk bele egy kis gyömbért, adjuk hozzá a tejszínt, és a szószt öntsük a húsra. Héjában főtt burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. nov. 1. 09:35
A tejszínes-tormás csirke elkészítési módja és hozzávalói.