Zöldségekkel töltött padlizsán, mozzarellával recept
A Zöldségekkel töltött padlizsán, mozzarellával hozzávalói:ozzávalók 1 személyre:
# 15 dkg padlizsán
# 5 dkg csiperke
# 2,5 dkg zöldpaprika
# 2,5 dkg paradicsom
# 5 dkg mozzarella sajt
# fűszerek - ízlés szerint
# étolaj - a tepsi kikenéséhez
A Zöldségekkel töltött padlizsán, mozzarellával elkészítési módja:
Elkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A belsejét kivájjuk úgy, hogy kisujjnyi pereme maradjon. A kivájt padlizsánt apróra vágjuk a többi zöldségfélével együtt, és ízlés szerint fűszerezzük. Ajánlott hozzá az illatos, olaszos jellegű fűszerek használata (oregánó, bazsalikom). Ezután visszatöltjük a padlizsánhajóba, és csipetnyi olívaolajjal kikent tepsibe téve lassan megsütjük. Ha nagyjából félig elkészült, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és azt is ráolvasztjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. okt. 29. 06:58
A zöldségekkel töltött padlizsán, mozzarellával elkészítési módja és hozzávalói.