Savanyú csirkezúza recept
60 perc
A Savanyú csirkezúza hozzávalói:
1 kg csirkezúza (tisztítva, kisebb darabokra vágva)
1 csemegeuborka(vagy pepperoni vagy bármilyen más savanyúság)maradék leve
10 dkg kockázott kolozsvári szalonna(alias bacon)vagy füstölt szalonna
1 fej hagyma
20 dkg gomba (elhagyható)
1/2 üveg csemegeuborka
3 dl tejszín
kevés liszt
2-3 babérlevél
2-3 borókabogyó
bors
szerecsendió
A Savanyú csirkezúza elkészítési módja:
A kiolvasztott szalonnán megfuttatom az apróra vágott hagymát, átpirítom rajta a zúzát és a gombát, és hozzáteszem a csíkokra vágott uborkát, és fölöntöm a savanyúság levével. Megy bele a babér, boróka, őrölt bors, szerecsendió, ha kell só. Lassú tűzön párolom, ha puha, behabarom a kevés liszttel elkevert tejszínnel (lehet tejföl is, persze), átrottyantom, és kész. Ha van, nagyon jót tesz neki egy nagy csokor vágott petrezselyem a végén.
Mi knédlivel ettük, de szerintem rizzsel vagy nokedlivel is finom...
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: anam, 2008. nov. 2. 13:00
A savanyú csirkezúza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.