Vegetáriánus pástétom. recept
75 perc
296 kcal
17 gramm
32 gramm
2 evőkanál vaj
2 zellerszál, darabokba vágva
1 vöröshagyma, durvára vágva
1 nagy sárgarépa, megtisztítva, darabokra vágva
1 kisebb piros húsú paprika, kicsumázva, összevagdalva
3/4 kiskanál szárított, morzsolt kakukkfű
3 evőkanál sima liszt
2,5 dl zöldségalaplé
25 dkg brokkolirózsa
15 dkg karfiolrózsa
25 dkg konzerv gyöngyhagyma
5 dkg cheddar sajt, kis kockára vágva
mélyhűtőtt vajas tészta
A Vegetáriánus pástétom. elkészítési módja:
1. Egy teflonlábosban közepes hőfokon olvaszuk meg a vajat. Pirítsuk benne a zellerszálat, a hagymát, a sárgarépát, a paprikát és a kakukkfüvet 10 percig. 2. Keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük hozzá a levest. Állítsuk magasabbra a hőfokot. Tegyük bele a lábosba a brokkolit, a karfiolt és a gyöngyhagymát. Forraljuk fel, majd újra alacsonyabbra állítva a hőfokot főzzük negyed óráig fedő nélkül. Vegyük le az edényt a tűzhelyről. (Ha a tölteléket előre elkészítjük, hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni mielőtt a hűtőbe tesszük.) 3. A sütőt melegítsük elő 200 C-fokra. A zöldséges keveréket tegyük egy tűzálló tálba. Rakjuk rá a sajtkockákat. Derelyevágóval vágjuk csíkokat a tésztából. Helyezzük őket a töltelékre, rácsot formálva. 4. Süssük, amíg a tészta megsül és a töltelék is rogyogva forr (20-30 perc). Hagyjuk hűlni 10 percig.
A rácsos tésztához nyújtsunk ki egy 10-12 cm széles és a tál átmérőjénél 5 centivel hosszabb tésztalapot. Vágjuk 1 centi széles csíkokra (10-12 csík elég). Rakjuk le a csíkok felét az egyik irányban, majd a többit bújtassuk át minden második csík alatt a másik irányban, egymástól egyforma távolságban. A csíkok kilógó végeit vágjul le.
Csepet sem fog hiányozni a hús, amikor beleharapunk ebbe a vitaminokban bővelkedő, ízletes pástétomba.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 24. 07:21
A vegetáriánus pástétom. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.