Áfonyás csokoládépuding. recept
90 perc
887 kcal
15 dkg puha vaj + a formázáshoz
15 dkg barna cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg csokoládé
10 dkg feketeáfonya + a díszítéshez
Az öntethez:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál méz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál rum
Az Áfonyás csokoládépuding. elkészítési módja:
1. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és a sütőport alaposan keverje össze, majd adja hozzá a felolvasztott csokoládét meg az áfonyát. A tésztát kanalazza kivajazott pudindformába, két réteg sütőpapírral szorosan fedje le. A formát állítsa forrásban lévő vizet tartalmazó edényre úgy, hogy a pereme ne merüljön a víz alá. A pudingot gőzölje át 1 órán át, szükség esetén pótolja az elpárolgott vizet. 2. Gyenge tűzön folyamatosan kevergetve olvassza meg az öntet hozzávalóit, keverje el a rummal. Az elkészült pudingot vegye le a tűzről, távolítsa el a sütőpapírt, a szélét körben késsel lazítsa fel, borítsa tálra. Locsolja meg a rumos öntettel, díszítse áfonyaszemekkel, és azonnal tálalja.
Mutatós, egészséges, finom. Diétásoknak nem való...hízásra alkalmas.
Jó étvágyat hozzá!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 21. 17:28
Az Áfonyás csokoládépuding. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.