Lestyános csirkeraguleves. recept
60 perc
258 kcal
1 csirkemell
1 csokor lestyán
1 csokor petrezselyem
2 szál zellerzöld
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
15 dkg mélyhűtött zöldbab
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
4 szelet citrom és 1 evőkanál citromlé
só
A Lestyános csirkeraguleves. elkészítési módja:
1. A megtisztított csirkemellet bőrözze le, csontozza ki, a húst vágja ujjnyi csíkokra és 1,5 liter hideg, sós vízben az egészet tegye fel főni. Közben fél csokor lestyánt a petrezselyemmel és a zellerzölddel kössön szorosan csokorba, leöblítve tegye a levesbe. A zöldségeket tisztítsa meg, darabolja össze, és amikor a hús már félig puha, adja hozzá zöldségféléket is. 2. Az olajat serpenyőben forrósítsa fel, és a liszttel készítsen világos rántást, sűrítse be vele a levest, majd lassan csurgassa bele a felmelegített tejfölt. A maradék lestyánt vágja finomra. 3. A levest forralja össze, a csontot, a bört és a fűszercsokrot tálalás előtt vegye ki a levesből. Az apróra vágott lestyánnal meg a citromlével ízesítve, a citromkarikával díszítve tálalja.
Lestyán: A petrezselyemhez hasonló, erős, ízében a zellerre emlékeztető, fűszeres illatú növény.
Finom, mutatós.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 20. 16:38
A lestyános csirkeraguleves. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.