Zöldséges húspüré recept
A Zöldséges húspüré hozzávalói:40 dkg csirkemell filé,
1 nagy zellergumó,
25 dkg burgonya,
1 vastag szál sárgarépa,
2 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1-1csokor friss zellerzöld és petrezselyem,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és törött fehér bors.
A Zöldséges húspüré elkészítési módja:
A gondosan megtisztított zellert, sárgarépát és burgonyát vastag karikákra vágom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. (Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi.) Hagyom kihűlni. A lében megfőzöm a darabokra vágott csirkemellet is, majd leszűröm, és ugyancsak kihűtöm. A leszűrt zöldséget, a zöldfűszereket és a főtt húst a tejjel valamint annyi főzőlével turmixolom össze, hogy jó sűrű püré legyen belőle. Ezután a vajat és a fűszereket elkeverem benne, citromlével ízesítve összeforrósítom, és azonnal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 11. 21:05
A zöldséges húspüré elkészítési módja és hozzávalói.