Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges húspüré recept

Zöldséges húspüré recept

A Zöldséges húspüré hozzávalói:
40 dkg csirkemell filé,
1 nagy zellergumó,
25 dkg burgonya,
1 vastag szál sárgarépa,
2 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1-1csokor friss zellerzöld és petrezselyem,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és törött fehér bors.


A Zöldséges húspüré elkészítési módja:
A gondosan megtisztított zellert, sárgarépát és burgonyát vastag karikákra vágom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. (Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi.) Hagyom kihűlni. A lében megfőzöm a darabokra vágott csirkemellet is, majd leszűröm, és ugyancsak kihűtöm. A leszűrt zöldséget, a zöldfűszereket és a főtt húst a tejjel valamint annyi főzőlével turmixolom össze, hogy jó sűrű püré legyen belőle. Ezután a vajat és a fűszereket elkeverem benne, citromlével ízesítve összeforrósítom, és azonnal tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges húspüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook