Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rántott sertéskaraj olaszosan recept

Rántott sertéskaraj olaszosan recept

A Rántott sertéskaraj olaszosan hozzávalói:
A mártáshoz:

vöröshagyma 15 dkg
olaj 3 dl
paradicsom 40 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 1 dl
kakukkfű,öröltbors,só

A húshoz:

sertéskaraj 60 dkg
liszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg (vagy más sajt)
Reszelt Pannónia sajt 10 dkg (vagy más sajt)



A Rántott sertéskaraj olaszosan elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, átforrósítjuk és hozzáöntjük a bort. Kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva 20-25 percig főzzük. Sűrű mártást kapunk. A karajszeleteket kiverjük,sózzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtba bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lapos tűzálló tálba tesszük a megsütött hússzeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyezünk és meglocsoljuk a mártással. Újra sajt, majd mártás következik. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben jól átsütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A rántott sertéskaraj olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook