Rántott sertéskaraj olaszosan recept
A Rántott sertéskaraj olaszosan hozzávalói:A mártáshoz:
vöröshagyma 15 dkg
olaj 3 dl
paradicsom 40 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 1 dl
kakukkfű,öröltbors,só
A húshoz:
sertéskaraj 60 dkg
liszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg (vagy más sajt)
Reszelt Pannónia sajt 10 dkg (vagy más sajt)
só
A Rántott sertéskaraj olaszosan elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, átforrósítjuk és hozzáöntjük a bort. Kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva 20-25 percig főzzük. Sűrű mártást kapunk. A karajszeleteket kiverjük,sózzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtba bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lapos tűzálló tálba tesszük a megsütött hússzeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyezünk és meglocsoljuk a mártással. Újra sajt, majd mártás következik. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben jól átsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jún. 11. 18:13
A rántott sertéskaraj olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.