Joghurtos torta. recept
120 perc
295 kcal
3 pohár natúr joghurt
1 tasak zselatinpor
10 dkg cukor
2 tasak tejszínhabpótló por
3 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
tetszőleges mennyiségű gyömölcs (kivi, narancs, banán, meggy stb)
citromfűlevelek a díszítéshez
A Joghurtos torta. elkészítési módja:
1. Keverje össze a joghurtot, a zselatint és cukrot, állandóan keverve melegítse langyosra. A tejszínhabpótlót, a tejet, a vaniliás cukrot szintén keverje habosra. Végül keverje össze a joghurtot és a tejszínhabot. 2. Mélyebb, íves tortaformát öblítsen ki vízzel, öntse bele a massza egy részét. Kis idő után szórja meg gyümölcsökkel, isnét hagyja pihenni, majd megint nasszát, gyümölcsöt. Végül masszát simítson a tetejére. 3. Fagyassza két órán át. Ezután szeletelje fel, mint a tortát, a citromfűlevelekkel díszítve azonnal tálalja. (A gyömölcsöket a kalória nem tartalmazza.)
Nagyon finom,egészséges(a gyömölcsök miatt), mutatós. Az elkészítési idő tartalmazza a hűtést és az állást a gyömölcs és a masza "pihentetését" is.
Jó étvágyat hozzá!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 17. 07:23
A joghurtos torta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.