Fincsi citromos krém recept
20 perc
A Fincsi citromos krém hozzávalói:
1,5-2 citrom/attól függ mekkora/
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukor
4 pohár natúr joghurt
0,5 l habtejszín/legjobb a hulala/
2 tk zselatinpor
1 dl víz
30 dkg babapiskóta
A Fincsi citromos krém elkészítési módja:
A citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk,húsát kikaparjuk,majd ezeket keverőtálba tesszük.Hozzáadjuk a vaníliáscukrot,a cukrot és jól elkeverjük.A zselatint a vizzel elkészítjük és még melegen a citromos cukros tálba öntjük. Ha ez kész,belekeverjük a joghurtokat is majd félretesszük.Másik tálban felverjük a tejszínt kemény habbá,majd a citromos masszába keverjük. Jó alaposan keverjük el,nem fog összeesni a hab,ettől ne tartsunk. A babapiskótákat ketté törjük,majd a citromos krémmel tálba rétegezzük,tetejére díszítésként citromkarikákat teszünk. Hűtőben tartjuk és /sajnos/csak másnapra lesz az igazi,várjátok ki türelemmel azt az egy napot,nagyon megéri:-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1397c45af7, 2008. máj. 13. 13:31
A fincsi citromos krém elkészítési módja és hozzávalói.