Meggyes joghurtkrém 4 adag recept
A Meggyes joghurtkrém 4 adag hozzávalói:1 üveg meggybefőtt
4 lap zselatin ( 1 kk. zselatinpor 1 lapnak felel meg)
2 vanília rúd
2 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
4,5 dl sovány joghurt
2 db babapiskóta
A Meggyes joghurtkrém 4 adag elkészítési módja:
A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A zselatint bő hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk. A vaníliarudak belsejét kikaparjuk. A tojássárgáját a vanília belsejével, a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habverővel habosra keverjük. A zselatint a vízből kivesszük, jól kinyomkodjuk. Egy lábaskában kis lángon felolvasztjuk, majd a habbal összekeverjük. A joghurtot apránként a krémbe forgatjuk, és kb. 5 percig hűtjük, hogy zselés állagú legyen. A meggy 3/4 részét négy pohárba osztjuk. A krémet kissé felverjük, a meggyre öntjük, és még 1 órát hűtjük. A maradék meggyel díszitjük, és babapiskóta darabokkal megszórjuk. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Csibe78, 2007. ápr. 14. 18:09
A meggyes joghurtkrém 4 adag elkészítési módja és hozzávalói.