Rumos csokoládékrém. recept
30 perc
490 kcal
15 dkg csokoládé
3 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál rum
3 evőkanál tejszín
csokoládédarabok a díszítéshez
A Rumos csokoládékrém. elkészítési módja:
1. A csokládét törje össze, kis edényben olvassza meg. Hagyja kissé kihülni. A tojások sárgáját a cukorral keverje habosra. Adja hozzá az olvadt csokoládét, majd a rumot és a tejszínt. 2. A tojásfehérjét verje kemény habbá, és két részletben keverje a csokoládékrémhez. 3. A krémet ossza el 4 üvegpohárban, és tálalás előtt 2 órára tegye a mélyhűtőbe. Csokoládéval díszítve tálalja. Tejszínhabot is kínálhat hozzá.
Mutatos, finom, vendégeknek is tálalható süti helyett.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 14. 11:04
A rumos csokoládékrém. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.