Töltött sonkatekercs bundában. recept
25 perc
410 kcal
8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka
2 dl tej
1 nagyobb savanykás alma
8 hajszálvékony szelet óvári sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
8 szem szegfüszeg
5 dkg liszt
só
őrölt bors
bő olaj a sütéshez
A Töltött sonkatekercs bundában. elkészítési módja:
1. A nyers sonkaszeleteket előző nap áztassa tejbe, takarja le, tegye a sütőbe. Felhasználáskor a sonkát vegye ki a tejből, csepegtesse le, szórja meg borssal. 2. Az almát hámozza meg, csumázza ki és vágja 8 karikára. A megtisztított vöröshagymából szintén vágjon 8 karikát. 3. Minden sonkaszeletre fektessen egy almakarikát, majd egy szelet sajtot, tegyen rá egy hagymakarikát is. A hagymába szúrjon bele egy szem szegfűszeget, sózza meg, majd a sonkát göngyölje össze. (Hogy ne essen szét, szúrja át fogvájóval, de tálalás előtt húzza ki.) Forgassa meg a lisztben. 4. A sonka áztatásához használt tejből 1 decinyit keverjen össze a felvert tojással, és mártsa meg benne a töltött sonkát. Ezután ismét forgassa a lisztbe, végül a tejes tojásban ismét megmártva, 170 C-fokra felhevített olajban 5-7 perc alatt süsse pirosra. Csepegtesse le róla az olajat és tálalja. Melegen, tormamártással az igazi.
Hamar kész, kivétel, hogy egy napig kell áztatni.
Aki nem tudná a tormamártás hogyan készül: 5 dkg felforrósított vajban pirítson világosra 5 dkg lisztet, öntse fel 5 dl húslevessel (kockából). Frissen reszelt (vagy készen kapoható ecetes) tormával, sóval, őrölt fehér borssal ízesítse.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 9. 17:12
A töltött sonkatekercs bundában. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.