Sajttal töltött tojás recept
40 perc
Zsírszegény
332 kcal
8 tojás
15 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg mascarpone
1 csipet fűszerpaprika
1 evőkanál finomravágott petrezselyem
1 kávéskanál fehérborecet
só
őrölt fehér bors
A tálaláshoz citromkarikák
1 fej saláta
tetszés szerinti zöldségek
A Sajttal töltött tojás elkészítési módja:
1. A tojásokat főzze keményre. Hideg vízben jól hűtse le, majd hámozza meg, vágja ketté, óvatosan vegye ki a sárgáját. (A fehérjedarabok hegyes végéről vágjon le vékony lapot, hogy a tojás ne billegjen). 2. A tojássárgáját villával törje össze, keverje bele a kétféle sajtot, és közben szórja hozzá a finomra vágott petrezselymet meg a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózza, borsozza. 3. Az elkészült keveréket kanalaza csillagcsőrös nyomózsákba, és töltse a fél tojásfehérjékbe. Egy-ey citromkarikára helyezve, a zöldségekkel tálalja
Húsvétra nagyon izléses, mutatós az asztalon. Máskor egytál ételnek is finom, egészséges.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 5. 14:34
A sajttal töltött tojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.