Pikáns csirkecomb. recept
60 perc
785 kcal
4 csirkecomb
4-5 evőkamál olaj
5-6 gerezd fogkhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
Csípős Piros Arany ízlés szerint
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
1 dl tejszín
A Pikáns csirkecomb. elkészítési módja:
1. A megtisztisztított csirkecombokat sózza be, és nagyobb serpenyőben, a felforrósított olajon, nagy lángon pirítsa meg mindkét oldalát. Tegye félre. 2. A visszamaradt zsiradékba keverje bele az összetúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Futtasa meg, de nem szabad megégetni! Hintse meg a liszttel, kissé pirítsa meg, utána tegye bele a Piros Aranyat, a levessel forralja össze, majd szűrje le. 3. A combokat tegye a fokhagymás lébe, lefedve párolja 40 percig, utána a tejszinnel dúsítsa, keveset tegyen félre, és tálaláskor öntse a húsra. Zsemlegombócot kínáljon hozzá.
Díszítheti tálaláskor paradicsommal, salátával, paprikával.....ki ki izlése szerint bármilyen zöldségfélével.
Egészséges, finom, mitatós.
Jó étvágyat hozzá!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. máj. 3. 23:00
A pikáns csirkecomb. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.