Diós csirkecomb konyak mártással recept
A Diós csirkecomb konyak mártással hozzávalói:4 db csirkecomb
1 db csirkemell
10 dkg dió
1 dl tejszín
1 dl olaj
3 cl konyak
1 kávéskanál paradicsompüré
liszt
petrezselyem
bors
só
A Diós csirkecomb konyak mártással elkészítési módja:
A combokat kicsontozzuk kicsit kiverjük sózzuk. A mellet finomra daráljuk hozzáadjuk a petrezselymet apróra vágva ,a durvára vágott diót, borsozzuk enyhén sózzuk. Ezt a tölteléket rákenjük a combokra és felgöngyöljük. Jénai tálba tesszük forró olajjal leöntjük.(Én mikróban sütöm )lefedve 20-30 percig.Ha kész felszeleteljük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét,leszórjuk kevés liszttel és kevés vízzel és a tejszínnel felengedjük.,hozzáadjuk a konyakot.Felforraljuk,átszűrjük.majd ezzel a mártással leöntjük a karikázott húsokat. Körete párolt rizs de nagyon jól illik a vajas zöldség is hozzá.
Sertéshús szelet is tölthető ezzel töltelékkel.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: ronka, 2010. okt. 16. 22:22
A diós csirkecomb konyak mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.