Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos-túrós alagút recept

Narancsos-túrós alagút recept

A Narancsos-túrós alagút hozzávalói:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín

A töltelékhez:

45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma


A Narancsos-túrós alagút elkészítési módja:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, (én házi sima natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett, mert sokkal olcsóbb), majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe. (A narancsot kicsit ki kell nyomkodni,különben idővel levet ereszt és áztatja a túró krémet ) Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a formába, majd megtöltjük a krémmel. Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük. Jó étvágyat hozzá


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos-túrós alagút elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook