Fincsi vörös bársony torta recept
A Fincsi vörös bársony torta hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor
A Fincsi vörös bársony torta elkészítési módja:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom. A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz. A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be. Tetszés szerint díszíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 16. 11:39
A fincsi vörös bársony torta elkészítési módja és hozzávalói.