Tejszínes csokoládé torta recept
A Tejszínes csokoládé torta hozzávalói:A tésztához:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek kakaópor
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
8 ek cukor
ízlés szerint rum
3 dl habtejszín
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
csokiforgács
A Tejszínes csokoládé torta elkészítési módja:
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet és az olajat is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd rummal ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz és jól összekeverjük. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk a mikróban és bevonjuk vele a torta tetejét. A tejszínt felverjük és díszítjük vele a torta tetejét. Az oldalát bevonjuk a maradék krémmel és csokiforgáccsal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 13. 04:34
A tejszínes csokoládé torta elkészítési módja és hozzávalói.