Eperjoghurtos torta recept
Az Eperjoghurtos torta hozzávalói:Piskótához:
8 db tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
3-4 ek kakaópor
Krém:
0,5 l jogobella epres joghurt
1 csomag zselatin
4 ek cukor
2 csomag vaníliáscukor
4 dl hulala tejszín
30 dkg eper
2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
8 db nagyobb eper
5 dkg tortabevonó
1 csomag zselatin express (piros)
1 ek cukor
5 kg darált dió
Az Eperjoghurtos torta elkészítési módja:
Piskóta: A tojások fehérjét 1 csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanálra váltunk. A felvert tojássárgát óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, kakaóport. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, mert nem jön fel szépen a tészta. Ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk. Krém: A joghurtot egy tálba öntve elkeverjük a cukrokkal, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a joghurtba. A zselatint az előírások alapján (krém sűrítése!: 3-4 ek. vízben feloldva) elkészítjük,majd belecsúrgatjuk a gyümölcsös joghurtba. A Hulala tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan összevegyítjük a gyümölcsös joghurttal, egyneművé keverjük. Összeállítás: A felvágott lapokat megtöltjük a krémmel, annyi habot hagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk a darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, majd az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Pár darab egészben hagyott (ha jól megmossuk zölddel együtt lehet a tortára tenni) epret csokiba mártunk és ezzel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 18. 12:39
Az eperjoghurtos torta elkészítési módja és hozzávalói.