Minyon házilag recept
A Minyon házilag hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek.kakaópor
A bevonáshoz: 50 dkg porcukor, ízlés szerint szinezék
A Minyon házilag elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a habot a sárgájával, a lisztet óvatosan beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (min.25x20 cm-es), 10-15 percig sütjük. A megsült piskotalapot kihűtjük, majd lapjában félbe vágjuk. A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd kivesszük a harmadrészét és abba belekeverjük a kakaót. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk. A mázhoz kikeverjük a cukrot 6 ek.vízzel és ezzel bevonjuk a felkockázott süteményeket. Ha szinezni szeretnénk, vegyünk ki belőle és keverjünk bele ételfestéket. Ha a máz megszilárdult tetszőlegesen díszithetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 13:15
A minyon házilag elkészítési módja és hozzávalói.